Boden jagas av Flash i toppen av Nordallsvenskan

Lördagens serieomgång i Nordallsvenskan innehöll fem matcher, och däribland mötet mellan seriens två topplag - Härnösands BK Flash och Bodens BS. Två lag som med stor säkerhet fortsatt kommer att strida om seriens topposition.

BK Flash – Vilhelmina IK Inledningsvis var matchen jämn men det var Flash som vann totalen i första serien, och därmed tog ledningen med 3-2. Ledningen utökade sedan Flash när man i andra serien gjorde 4-1. Utgången av tredje serien kom sedan att bli matchavgörande. Serien var hyfsat jämn men när Flash vann det två jämna banparen så innebar det ett poängövertag på 4-1. Matchen var nu avgjord vid ställningen 11-4 efter tre serier. Slutresultatet skrevs till 14-6. Matchbäste spelaren fanns i Flash i Magnus Melander (880). Hos Vilhelmina nådde Kim Zetterberg (850) högst.

BK Prana – BK Fjällräven I Skellefteå var det hemmalaget Prana som direkt tog kommandot när man nollade gästerna Fjällräven från Kiruna. Om första serien dominerades av hemmalaget så var andra serien betydligt jämnare, och mer dramatisk. Det var nämligen inte bara två banpar som var riktigt jämna utan även totalen. Med sex poängs marginal tog Prana hem totalen, och serien blev deras med 3-2. Även tredjeserien blev sedan Pranas när den vanns med 4-1. Alltså avgjort även här efter tre serier, och ställningen 12-3. Slutresultatet skrevs till 15-5. Matchbäste liraren fanns i Pranas Mikael Boström (896). Hos gästerna Fjällräven var Johan Lundqvist (811) lagbäst.

BK Flash – Bodens BS Dagens andra match i Härnösand var alltså toppmötet mellan tvåan Flash och ettan Boden. Med endast varsin förlust så här långt in i serien blev matchen riktigt jämn. En knapp ledning med 3-2 förbyttes till bortaledning med 4-6 efter två serier. Men det skulle bli än jämnare när Flash vann den välspelade tredjeserien med 3-2. Därmed var det jämnt och ovisst (7-8) inför avgörandet. Och även sistaserien kom att bli jämn. Men det var Flash som vann sista serien. Dock stannade det vid 3-2, och därmed 10-10. Resultatet innebär fortsatt serieledning för Boden. Men Flash är hack i häl på samma poäng. Matchbäst var Torbjörn Jonsson (928) i Flash. Hos Boden nådde Andreas Lindgren (864) högst.

Umeå IK BF – Vilhelmina IK I en resultatsnål match var det hemmalaget Umeå som var det något bättre laget under matchens tre första serier. 3-2 följt av 3-2 och 4-1 innebar 10-5, och minst oavgjort i matchen för Umeå. Man förvaltade sin ledning med att plocka hem två banpoäng i avslutningsserien, och vinsten i matchen med 12-8. Umeås Tommy Hellqvist (752) följt av Vilhelminas Victor Appelqvist (750) var de två matchbästa spelarna.

Piteå BK – BK Fjällräven Gästerna från Kiruna tog ledningen med 2-3 i sin jakt på fler poäng in på kontot. Men i en riktigt jämn andraserie kvitterade Piteå gästernas ledning. Och halvvägs in i matchen skiljde det endast tre kägelpoäng mellan lagen. Matchen var fortsatt jämn även efter tre serier, dock var det Piteå som nu ledde matchen (8-7). Efter tre jämna serier så blev även den fjärde serien jämn. 2-3 till Fjällräven efter vinst i totalen med fyra kägelpoäng slutade alltså i 10-10. Synnerligen rättvist med delad pott. Individuella siffror att nämna är två 900-slagningar – en i vardera laget. Piteås Johnny Johansson (904), och Fjällrävens Johan Lundqvist (903).

Resultat och tabell Nordallsvenskan

Jörgen Oksanen   23-01-21