Bowlingfest när Pergamon besegrade Göta

Det var en sprakande inramning kring måndagsmatchen i Olympia Bowling. Gästerna Team Pergamon var starkast och besegrade IS Göta med 13-7 inför storpublik. 
– Vi är nöjda med segern och det var ett otroligt fint arrangemang, säger Niklas Dahlberg, coach i Pergamon. 

IS Göta och Olympia Bowling hade satsat stort på evenemanget kring matchen med bland annat DJ, speaker och en förmatch där lovande juniorer från Skåne fick spela tillsammans med flera av elitseriespelarna i Göta och Team Pergamon.

Förmatchen med juniorer och elitseriespelare. 

När det väl var dags för elitseriematch så tog Pergamon kommandot och efter två serier ledde de med 6-4. Den tredje serien var länge tight, men Partillelaget lyckades ta hem den med 4-1 och gick upp till 10-5.
– Vi fick en kanonstart på matchen. Den tredje serien lyckas vi på ett mirakulöst sätt få med oss, säger Niklas Dahlberg som sedan fick se en jämn avslutande serie som Pergamon till sist vann med 3-2. Trots att det blev 13-7 och seger med marginal så menade Niklas Dahlberg att de fick slita hårt för att ta hem matchen.
– Det var stenhårt och Göta hotade oss hela vägen. 

Pergamon klättrar upp som tvåa i tabellen på 20 poäng. Göta är femma med 14 poäng. Poängbäst i Pergamon var Kim Bolleby på 969 poäng. I Göta hade Karl Wahlgren högst på 919.
– Det var en gedigen insats av hela laget idag. Vi behövde den här segern. Efter nästa match mot Falkenberg så tappar vi fyra av våra bästa spelare i flera matcher, då de åker över till PBA-touren. Det gäller att andra spelare tar chansen och fyller på underifrån, säger Dahlberg.

En av de som snart åker till touren är Martin Larsen som var glad över segern.
– Vi hade bestämt oss för att inte bjuda på något och vi var starka i slutrutorna. Det blev en riktigt fin kväll och man blir extra taggad när det är sådan stämning.

Patrick Backe som driver Olympia Bowling var nöjd med arrangemanget.
– Stämningen var magisk. Det känns som att det här är rätt väg att gå för att lyfta bowlingen extra.

Under kvällen presenterade Olympia Bowling även en Wall of fame. Tre profiler som idag inte längre är i livet hedrades, Kenneth Gruffman, Elis Andersson och Stellan Persson, som alla gjort mycket för bowlingen i Helsingborg och Olympia Bowling.
– Det var väldigt känslosamt och det är viktigt att deras historia lever vidare i hallen, säger Patrick Backe.


Wall of fame i Olympia Bowling, Stellan Persson, Elis Andersson och Kenneth Gruffman. 

Resultat

Linus Wirén   23-01-24