Utbildning

För Svenska Bowlingförbundet är utbildning en av grundstenarna i vårt arbete, både på kort sikt och på lång sikt. Viktiga intressenter för våra utbildningar är SDF, Förening och Spelare. Vi vill med vårt utbildningsutbud kunna erbjuda material/stöd för att ta emot helt nya bowlare, stötta och hjälpa föreningar i styrelsearbetet, till att spetsa kompetensen bland våra främsta landslagsspelare. 

För utom de kurser som arrangeras av Svenska Bowlingförbundet, har vi ett nära samarbete med RF/SISU och deras utbildningar. Våra föreningar rekommenderas att kolla vilka kurser/seminarier som RF/SISU erbjuder för att själva utvecklas till livskraftiga föreningar.

Vi jobbar mycket med skolan och har ett RIG sedan många år tillbaka. Vi har även fyra NIU, alltså nationell idrottsutbildning där möjligheter till fördjupning inom bowlingen kan göras. I förlängningen finns även möjligheten att studera enligt LIU, alltså idrottsanpassade universitetsstudier.

Vårt utbud av egna utbildningar växer och vi använder oss av Idrottens Utbildningsplattform för att hantera våra utbildningar. För att få tillgång till våra utbildningar, behöver din förening skapa en integration/koppling med plattformen samt att du måste registrera dig som elev.